woensdag 4 mei 2011

Dag 14 Trepail - Chalons-en-Champagne

27 km/ 360 km totaal.
Gisteren nog een heerlijke avond gehad. Samen met Johan en Georges waren we uitgenodigd om bij de eigenares thuis te eten. We werden echt verwend en kregen als afsluiter nog een digestief "Fine de Champagne" van eigen makelij. Dit was echt eentje om heel voorzichtig uit te drinken... We kwamen alles te weten over het verbouwen van druiven en het maken van Champagne, want ja we zaten bij een van de vele druivenkwekers uit de streek.
Vanmorgen werden we na het ontbijt nog even rondgeleid in het kerkje alvorens we op pad trokken.
Ik was voor de tweede dag op rij in het gezelschap van Georges en Johan. Het weer zat weer lekker mee en om 15 uur stonden we dan in Chalons.
In de kerk was een permanentie voorzien die onderdak voor de pelgrims zocht indien nodig. Daar de jeugdherberg gesloten bleek heeft men alles gedaan om ons onderdak te verschaffen. Natuurlijk was 3 pelgrims tegelijk te ontvangen wel een beetje veel van het goede, zodat Johan allen ergens naartoe ging en ik en Georges samen onderdak vonden bij een lief gezin die dat wel meer scheen te doen. Een van de kinderen stond prompt zijn kamer af om deze twee pelgrims te slapen te leggen...
Morgen gaat Johan alleen verder om dan naar Santiago te gaan en ik en Georges trekken waarschijnlijk nog enkele dagen samen op richting Besancon, waar Georges voor enkele weken huiswaarts keert.